Nieuwe game Kojima moet 'zijn beste ooit' worden | Gamer.nl

Nieuwe game Kojima moet 'zijn beste ooit' worden | Gamer.nl

Hideo Kojima denkt dat zijn nieuwe game Death Stranding zijn "beste game ooit" wordt. Dat komt omdat hij niet langer door technologie wordt tegengehouden, zo meldt hij in een gesprek met Sony's Mark Cerny op Develop Brighton.

"Wanneer ik games maak kom ik op een punt dat ik iets op moet geven, waar ik een compromis moet sluiten om dingen gedaan te krijgen", zo legt Kojima, de bedenker van de Metal Gear-reeks, uit. "Deze keer, nu ik samen met Mark werk, kunnen we daar met verschillende technologieën omheen zeilen."


Hij vervolgt: "Ik ben er zeker van dat nu we samenwerken we iets kunnen maken wat niemand ooit eerder heeft gezien, iets compleet nieuws. Het moet mijn beste werk tot dusver worden, daar ben ik zeker van nu ik met hem samenwerk."

Kojima denkt dat het gemakkelijker wordt om emotie via games bij spelers te krijgen dan via contact met echte mensen. "Bij direct contact tu en een mens en iemand anders is het soms moeilijk om emotie over te brengen. Met onze huidige technologie kunnen we wat emoties overbrengen, maar door de evolutie ervan - gezichtsuitdrukkingen, lichaamstemperatuur - komen we op een punt dat het gemakkelijker is om emotie uit te drukken in games, online, etcetera, dan via echte interactie met mensen. We komen steeds dichter bij dat punt."

Death Stranding is de eerste game die Kojima maakt sinds hij bij Konami is vertrokken en hij ontwikkelt het in samenspraak met Sony. De game werd op Sony's E3-persconferentie aangekondigd. De hoofdrol is weggelegd voor The Walking Dead-acteur Norman Reedus.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou