Nieuwe game gebaseerd op Kuifje-stripboeken aangekondigd

Nieuwe game gebaseerd op Kuifje-stripboeken aangekondigd

Kuifje (bekend als TinTin in het Frans), krijgt een nieuwe game. Hiermee wordt het 35 jarig bestaan van de Franse game-uitgever en -ontwikkelaar Microids gevierd.

Microids werkte eerder aan games als Asterix & Obelix, Syberia, Titeuf, Garfield en Blacksad. TinTin wordt uitgebracht op consoles en pc, maar wat voor type game het wordt, is niet bekend.

Voor de ontwikkeling van de game wordt nauw samengewerkt met Moulinsart, de studio van Hergé, de geestelijk vader van Kuifje. Microids verzekert gamers en fans van de strips dan ook dat bekende personages zoals Kapitein Haddock, Professor Zonnebloem, Jansen en Jansen en Bianca Castafiore hun opwachting zullen maken in de game.

Of de nieuwe Kuifje-game ook daadwerkelijk gebaseerd wordt op één van de strip, is niet bekend. Het kan dus ook goed zijn dat het zich vooral afspeelt in het Kuifje-universum.

Het is niet de eerste keer dat Kuifje een eigen game krijgt. Een goed voorbeeld hiervan is The Adventures of TinTin, ontwikkeld en uitgegeven door Ubisoft op de Xbox 360, PlayStation 3, Wii, Nintendo 3DS en mobiel. Deze game was echter gebaseerd op de film van Steven Spielberg.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ben benieuwd wanneer nu eindelijk eens die 2e tintin film uit komt, daar zouden ze ook al enige tijd mee bezig zijn.

0

Aanbevolen voor jou