Ontwikkelaar Electronic Arts noemt de aanpassingen 'wereldschokkende verbeteringen'. Zo heeft de ontwikkelaar de game mooier gemaakt en zijn er meer lichaamstypes voor spelers in de game. Daarnaast hebben ze de kunstmatige intelligentie van computergestuurde spelers verbeterd.

Volgens EA was de grootste klacht die gamers hadden met betrekking tot FIFA 10 de manier waarop de bal rondgespeeld wordt in het spel. Daarom heeft EA in FIFA 11 het zogenaamde 'pro passing' uitgevonden, wat inhoudt dat iedere individuele voetballer op zijn eigen manier met de bal omgaat. EA heeft verschillende soorten passes toegevoegd, waaronder flinke zwabberballen, steekballen die achter de verdediging doodvallen en kleine tikjes waarmee verdedigers in de luren kunnen worden gelegd.  Ook de doelmannen moeten volgens EA minder goed zijn dan in voorgaande FIFA-delen.

Persoonlijke spelers

De nieuwe 'footballer personality'-functie zorgt ervoor dat de eigenschappen van de spelers uit het echte leven zijn overgenomen in het spel. Zo is Wayne Rooney bijna onuitputbaar en Didier Drogba maakt gebruik van zijn sterke lichaam om andere spelers van zich af te houden. Daarnaast is per speler in te stellen hoe verdedigend of aanvallend zijn spel is. 

Een andere nieuwe functie is dat gamers zelf opnames kunnen maken van geluidsfragmenten. Deze galmen dan tijdens de wedstrijd van de supporterstribune. Het is dus mogelijk om je eigen spreekkoren te laten doorklinken. Over een releasedatum is nog niets bekend.