Volgens de laatste uitgave van het Japanse Nintendo tijdschrift Nintendo Dream, is Nintendo op het moment bezig met een nieuwe game uit de Fire Emblem serie. Veel andere informatie over de game is nog niet vrijgegeven, behalve dat de game op het moment ontwikkelt wordt door Intelligent Systems, welke een van Nintendo's in-house developers is.

De meeste van jullie zullen deze strategy-RPG serie waarschijnlijk niet kennen. Bij degenen die bekend zijn met de game Super Smash Bros: Melee, zal er bij het horen van de namen Marth en Roy (welke twee speelbare characters zijn binnen SSB:M) echter waarschijnlijk wel een belletje gaan rinkelen. Dit zijn namelijk twee prominente figuren uit deze al erg langlopende (vanaf de NES), en in Japan zeer populaire serie. De reden dat de game buiten Japan nooit populair of bekend is geweest, komt vooral vanwege het simpele feit dat er voorheen nooit een game uit deze franchise buiten het land van de rijzende zon is uitgebracht. Maar binnenkort zal daar naar alle waarschijnlijk verandering in komen. De game Fire Emblem: Rekka No Ken, welke ontwikkelt wordt voor de GBA, is namelijk al aangekondigd om ook op 4 november in de US uitgebracht te gaan worden. Het is daarom ook helemaal niet gek om te denken dat ook de Gamecube release uit deze serie buiten Japan uitgebracht zal gaan worden.

Enige informatie over een eventuele Europese release is er niet. En of de kans groot is dat er überhaupt ooit een Fire Emblem game in Europa uitgebracht gaat worden, valt ook nog te betwijfelen. Vergeleken met Amerika en zeker Japan, is het strategy-RPG genre hier namelijk nooit echt heel populair geweest.