Een aantal jaren geleden wist Ubisoft Montreal met Splinter Cell een geweldige third person stealth shooter neer te zetten. Het gebruik van lichtval was werkelijk uniek in de game evenals de toepassing van een heel arsenaal aan handige gadgets en originele moves voor hoofdrolspeler Sam Fisher.

Precies een jaar later had men reeds een vervolg klaargestoomd en hoewel veel mensen een simpel uitmelk product hadden verwacht, was het toch wel meer dan dat dankzij de verder verbeterde graphics, nieuwe moves, gadgets en wapens, meer buitenlocaties en een volledige en zeer interessante multiplayer mode.

Ook nu komt er na een jaar alweer een nieuwe game uit in de franchise en lijkt men er toch weer een volwaardige nieuwe game van te maken. De graphics zijn er nog mooier op geworden en behoren momenteel tot het beste wat deze generatie games ons te bieden heeft, het controlsysteem is nog verder uigebreid, evenals de hoeveelheid gadgets en daarnaast wordt een zeer interessante co-op multiplayer mode toegevoegd aan het geheel.

Om zelf een wat betere indruk te krijgen van het derde deel in de serie, zijn er drie nieuwe filmpjes onthuld van de game. Je hebt de Xvid codec nodig om ze af te spelen, maar de bron beloofd hier nog verbetering in te brengen.

Filmpje 1 (Kaput) Filmpje 2 Filmpje 3