Het is het vierde deel in de serie, maar staat momenteel simpelweg bekend als Fifa Street, zonder getal erachter. De game wordt gemaakt door EA Sports’ studio in Vancouver. Het is de eerste keer dat een Fifa Street-game wordt ontwikkeld door het team achter de Fifa-veldvoetbalgames.

Dit houdt in dat de game gebruikmaakt van een aantal technieken die in FIFA 12 worden geïntroduceerd, zoals de Player Impact Engine en Precision Dribbling. Daarnaast zal de voetbalgame de EA Sports Football Club-functie ondersteunen en kunnen houders van een EA Sports Season Ticket de game enkele dagen voor release spelen. Die release zal plaatsvinden in begin 2012.

Straat en zaal

Het spel bevat zowel straatvoetbal als zaalvoetbal, en laat gamers potjes vijf-tegen-vijf en zes-tegen-zes voetballen in tientallen omgevingen. De bekende spelers kunnen twee keer zoveel trucjes uitvoeren als de spelers in FIFA 12 en daarbij gebruikmaken van de muren om de voetbalpleintjes. Volgens EA Sports is het de meest authentieke straatvoetbalgame ooit.

Volg de Gamescom 

op Gamer.nl