Nieuws
Fifa 19

Nieuwe Fifa 19-update lost onder andere helmprobleem tijdens cutscene op

Keeper Petr Cech ziet er iets zakelijker uit

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Uitgever EA Sports brengt zijn eerste grote update uit voor Fifa 19. In de update worden verschillende cruciale bugs opgelost. Daarnaast was rumoer ontstaan na een cutscene met doelman Petr Cech.

In Fifa 19 kunnen spelers met de carrière-modus spelers verhandelen. In het proces van deze verhandelingen komen speciale cutscenes voor met de spelers in kwestie. In deze cutscenes stapt de speler een kantoor binnen met zijn manager waarmee vervolgens afspraken worden gemaakt voor een eventueel contract.

In het geval van Petr Cech was dit een speciaal geval. Normaal wordt de doelman van Arsenal in de game gezien met een speciaal beschermende helm. Deze helm draagt Cech ter bescherming van zijn hoofd, die een blessure opliep in zijn vroege carrière. Echter buiten de wedstrijden wordt de helm uiteraard niet door Cech gedragen.

In de cutscene waarin Cech met zijn manager onderhandelt over een contract wordt de doelman gezien terwijl hij (in pak nota bene) zijn beschermende helm draagt. Dit leverde veel humoristische feedback op en Cech stuurde als reactie een grappende tweet waarin hij refereert naar het feit dat hij in de cutscene normaal een das zou dragen.

In de nieuwe update van Fifa 19 wordt dit probleem opgelost door zijn helm te verwijderen en wordt er een das aan zijn pak toegevoegd. Deze update is momenteel al beschikbaar voor de pc-versie van de game en zal later ook voor consoles uitkomen.

Fifa 19

De update bevat verder weinig grote wijzigingen als het gaat om gameplay. EA Sports heeft benadrukt momenteel niet te veel te willen veranderen aan de gameplay van Fifa 19. Voor nu wil EA Sports afwachten om spelers aan de nieuwe gameplay-mechanieken te laten wennen.

In de update worden echter wel een paar essentiële bug fixes toegepast. Zo was er een probleem met de animatie van bepaalde schoten. Wanneer spelers een normaal schot wilde uitvoeren, werd er een animatie getoond van de voetballer die plots met de binnenkant van de voet schoot. Dit probleem wordt in de update verholpen. Daarnaast was er een veelvoorkomende fout waarin de tune van de Champions League op het verkeerde moment afspeelde.

Al met al lijkt EA Sports momenteel zuinig om te gaan met het toepassen van veranderingen aan de net uitgekomen game. Zo kreeg de ontwikkelaar met Fifa 18 veel kritiek over sommige patch notes en lijkt EA nog een voorzichtigere aanpak te willen hanteren.

Fifa 19 is beschikbaar voor pc, Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch.

Dit artikel delen:

Lees meer

Easter egg in Assassin's Creed Odyssey hint mogelijk naar nieuwe Splinter Cell Gratis Shadow of the Tomb Raider bij monitoren van MSI
1

Reacties op: Nieuwe Fifa 19-update lost onder andere helmprobleem tijdens cutscene op

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Hakker

  • 3 oktober 2018 17:41
  Ik had hem erin gehouden iig als een easter egg.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.