Er is wederom een nieuwe magazine-exclusieve preview van Grand Theft Auto: San Andreas verschenen waarin enkele nieuwe eigenschappen van het spel uit de doeken gedaan worden. De nieuwe screenshots die er verschenen zijn, mogen we helaas niet plaatsten, maar de features willen we jullie niet onthouden:

Er zal een Quad in het spel zitten waarmee je door de stad kunt scheuren, maar die vooral in het landschap tussen de steden tot zijn recht komt

Het landschap buiten de steden kent een uitgebreide flora en fauna, compleet met beesten, bergen, rivieren, boerderijen en woestijnen. Tevens zullen er enkele hoge bergen zijn die prachtige vergezichten opleveren.

Begroeiing als gras en planten zal realistischer weergegeven worden.

Je kunt zwemmen. Ook wanneer je met een auto te water raakt, zal je eruit kunnen zwemmen, al is je zuurstof wel beperkt.

Je zal regelmatig naar de kapper moeten, wil je niet als dom en vreemd bestempeld worden door de mensen op straat.

Met bijna elke auto zal je kunnen hoppen middels de rechter analoge stick, zoals al met de Voodoo in Vice City kon.

Je kunt je verschuilen in schaduwen, om bijvoorbeeld de politie af te schudden.

Agenten zullen dit keer ook op motoren in actie komen en zullen auto's kunnen bespringen.

De typische Rockstar humor is weer van de partij. Men zal dit keer onder andere de Amerikaanse klederdracht, popcultuur en actieflims op de hak nemen.

Het spel zal op een dual-layer DVD verschijnen en is vijf keer zo groot als Vice City, zelfs de makers zijn vaak het spoor bijster.

Enkel bij het betreden van gebouwen en aan het begin zullen er laadtijden zijn. Dit zijn enkele van de nieuwe onthullingen. Wil je ook alvast weten wat je op het gebied van missies te wachten staat, dan kun je dit in het Duits nalezen bij GameFront. GTA: San Andreas verschijnt op 22 oktober exclusief voor de PS2. Als de geruchten kloppen, zullen de Xbox en PC versie al in de eerste helft van 2005 volgen.

We hopen dat Rockstar nog wat duidelijkheid verschaft over de aanwezigheid van carspawning in het spel, de mooie rode Ferrari die achter je rug in een slome roestbak veranderd. Ook hopen we dat de verschillende auto's in principe overal rond rijden zodat je niet in een bepaald stadsdeel, maar drie type auto's tegen komt.