Uit de titel zou je kunnen afleiden dat het spel zich afspeelt in (verwoest) Las Vegas, al is dit niet officieel bevestigd. Fallout: New Vegas wordt ontwikkeld door Obsidian Entertainment en zal in 2010 verschijnen voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

New Vegas zal geen echte sequel zijn op Fallout 3. Bethesda's Pete Hines noemde het echter "simpelweg een nieuwe game die zich in het Fallout-universum afspeelt." Fallout: New Vegas zal echter wel een RPG zijn in de stijl van Fallout 3, maar staat los van een eventueel Fallout-vervolg dat Bethesda zelf maakt. Verder wilde Hines nog niet veel kwijt, maar hij belooft binnenkort meer informatie.

Obsidian

Obsidian Entertainment maakte eerder Star Wars Knights of The Old Republic II en Neverwinter Nights 2 en werkt momenteel aan de spionage-RPG Alpha Protocol.

Obsidian werd opgericht door een aantal ex-medewekers van Black Isle Studios, dat verantwoordelijk was voor de eerste twee Fallout-games. Desondanks komt het idee van New Vegas niet van Obsidian zelf, maar van Bethesda, dat vervolgens in Obsidian een geschikte partij vond om het te ontwikkelen.