"Ik begrijp absoluut dat mensen een nieuwe F-Zero willen", zo vertelt Miyamoto. "Ik denk dat het probleem is dat ik geen goed idee heb over wat voor nieuwe elementen we aan F-Zero toe kunnen voegen zodat het weer een geweldige game wordt."

Veel fans van F-Zero vragen al geruime tijd om een nieuwe game in de serie. Ook zien ze elementen van de raceserie terug in het pas aangekondigde Mario Kart 8 voor Wii U, waarin het mogelijk is om ondersteboven over wegen te rijden. "Ik snap dat mensen in Mario Kart 8 een connectie zien met F-Zero", vervolgt Miyamoto. "Maar ik heb geen idee welke richting we op dit moment met een nieuwe F-Zero kunnen gaan."

Het meest recente deel in de reeks, F-Zero GX op de GameCube, werd ontwikkeld door het inmiddels gesloten Amusement Vision, een Sega-studio dat ook verantwoordelijk was voor de Monkey Ball-games. "Hoe meer ik er over denk, hoe meer ik franchise van Nintendo zelf, zoals F-Zero en Star Fox, intern wil ontwikkelen", aldus Miyamoto. "We doen ons best om het aantal werknemers binnen Nintendo toe te laten nemen zodat we aan meer projecten tegelijkertijd kunnen werken. Op die manier kunnen we ook aan compleet nieuwe games werken naast onze belangrijkste franchise."