Konami heeft een batterij aan nieuwe eigenschappen en foefjes van Pro Evolution Soccer 2009 bekend gemaakt. De toon van het persbericht maakt duidelijk dat ook Konami niet geheel content was met de 2008-versie. Met PES 2009 wil men onder de slogan "PES United" alles weer rechtzetten.

De grootste vernieuwing is de Become a Legend-mode, waarin je één speler (een aanvaller of middenvelder) onder je hoede neemt. De camera positioneert zich verticaal achter je en je controleert ook echt één speler op het veld. Je start bij een laagvlieger en kunt door goed te spelen bij betere clubs terecht komen. De mode is sinds 2007 in de Japanse versies van Pro Evolution Soccer te vinden en bleek daarin een groot succes.

De Become a Legend-mode is in ietwat andere vorm ook online te spelen. Spelers uit de Become a Legend-mode kunnen online gebruikt worden in de Legends-mode. Hoeveel spelers tegen elkaar uit kunnen gaan komen is nog niet bekend.

Verder belooft Konami de graphics flink op te poetsen met mooiere stadions en realistischere spelers, de animaties te verbeteren (de bal is losstaander dan ooit) en het TeamVision AI-systeem (dat vorig jaar nog niet echt lekker uit de verf kwam) te verbeteren. In Leipzig kunnen we voor het eerst met de game gaan spelen, volgende week meer dus.