Het is alweer een tijdje stil rond de nieuwe titel van Bathesda Softworks. Nu dat het spel bijna klaar is, hebben ze de Go-Ahead gekregen van Buka, de developer, om weer eens wat screenshots te laten zien.

Het verhaal achter Echelon, is er een waar we vaker mee te maken hebben gehad. Een gevecht op een planeet, in dit geval Velian, zorgt ervoor dat er 2 groepen ontstaan die bezit, maar vooral zeggenschap willen hebben over de met bomen en vooral groen gras bezaaide planeet. Jij bent een piloot aan de kant van de gevestigde orde, de Galaxy Federation. Jouw doel is het stoppen van alle smerige en vooral explosieve plannen van de rebellen die ze voor de verandering maar eens Rebels hebben genoemd.

Starwars anyone??

De screenshots zien er niet echt slecht uit. Het is een soort futuristische flightsim en dan kan je natuurlijk verwachten dat je veel bergen, vijandelijke schepen en natuurlijk lucht tegenkomt.

Voor de fantasy futuristic flightsimmers onder ons misschien een titel om naar uit te kijken. Vooral de multiplayer mogelijkheid, die je bijna niet meer kan missen tegenwoordig, biedt misschien een alternatief voor een game als Eve-Online, alhoewel je dan meer over een spacesim praat.

Voor meer info over Echelon, surf even naar de homepage van Bethesda. Happy flying everyone.