Nieuwe e-sportcompetitie voor Benelux in samenwerking met Gamer.nl | Gamer.nl

Nieuwe e-sportcompetitie voor Benelux in samenwerking met Gamer.nl | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens Filip Langerock, initiatiefnemer van Prog4mer, ontbrak het binnen de Benelux-scene aan een degelijke competitie. “Met Prog4mer en de competitie menen we de juiste weg in te slaan om een vaste waarde te worden in de elektronische sport in de Benelux”, vertelt Langerock. “Wij willen een voorbeeld zijn qua organisatie van competities om zo een meetlat te vormen voor spelers en teams uit de Benelux.”

De competitie bestaat uit vier games, die volgens Langerock zowel profe ionele als amateurspelers aanspreken. Vooralsnog is niet bekend om welke spellen het gaat. Binnenkort zullen de eerste kwalificatierondes plaatsvinden, die uiteindelijk leiden tot de competitiestart in augustus. Gedurende de competitie, die in totaal negen weken duurt, nemen de beste spelers het tegen elkaar op om uiteindelijk in de finales te mogen staan. Deze finales vinden eind oktober plaats.

Gamer.nl

Gamer.nl is een van de partners van Prog4mer en gaat gedurende de komende maanden meer nadruk leggen op e-sportcontent over de scene in de Benelux. Daarnaast verslaat Gamer de toernooien van Prog4mer en staan er videoreportages op de planning. Verder gaan beide partijen samenwerken aan een bekertoernooi, waarbij voor zowel beginners als gevorderden iets te halen is.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou