Metroid Prime was vorig jaar één van de beste games voor de current-gen consoles en behoort nu al tot één van de beste games aller tijden. Retro Studios bewees met de game dat de geniale 2d gameplay van de Metroid serie prima om te zetten was naar een 3d perspectief zonder veel van de bekende feel te verliezen. Een vervolg kon daarom zeker niet uitblijven en na een officiële aankondiging op de vorige E3, beginnen nu bijna een jaar later de eerste duidelijke screenshots van deel twee binnen te stromen.

Op de screens valt onder andere een multiplayermode te zien, een gevecht tegen een Chozo en een nog nader te verklaren portaal. De hud van Samus' helm lijkt ook aangepast te zijn. Duidelijk is ook dat deel 2 dezelfde grafische engine gebruikt als zijn voorganger. Ten slotte is ook eindelijk de officiële titel van dit tweede deel naar voren gekomen. Het gaat hier om Metroid Prime 2: Echoes.

Wanneer Metroid Prime 2: Echoes gaat verschijnen is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat we op de komende E3 zeker meer te horen zullen krijgen over deze titel. Vanzelfsprekend verschijnt de game enkel op de GameCube van Nintendo.

Voor de rest van de screenshots kan je hier terecht.