Nieuwe Doom voor het eerst in actie getoond op QuakeCon | Gamer.nl

Nieuwe Doom voor het eerst in actie getoond op QuakeCon | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De nieuwe Doom is in ontwikkeling bij id Software en speelt zich af voor de andere delen. Dit meldt PC Gamer via Twitter. De game begint net buiten een onderzoeksfaciliteit op Mars. De game legt naast schieten ook nadruk op hand-tot-handgevechten. Zo is het mogelijk om ledematen van gedode tegenstanders te trekken. De game krijgt een multiplayerstand waar de ontwikkelaar op een later tijdstip op terugkomt. 

Doom maakt gebruik van een nieuwe game-engine: idTech 6. De nieuwe game moet op 60 frames per seconde in 1080p draaien. Wanneer de nieuwe Doom verschijnt is niet bekendgemaakt. Ook platformen zijn nog niet bekendgemaakt. De getoonde demo werd gespeeld op PC met een Xbox One-controller. 

Tijdens de E3 verscheen er een eerste teaser van de nieuwe Doom-game. De nieuwe game is al jaren in ontwikkeling bij id Software. Een eerdere versie van de game werd nog geschrapt door de introductie van de nieuwe generatie spelcomputers.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou