Pete Hines werd van de week geïnterviewd door weblog MTV Multiplayer waarin hij aan de tand gevoeld werd over de nieuwe downloadbare content voor Fallout 3: The Pitt.

Hines gaf aan dat The Pitt meer in het verlengde van Fallout 3 ligt en niet zoveel gericht zal zijn op gevechten zoals in Operation Anchorage. "Het verhaal draait om twee groepen, de slaven en de slavendrijvers, en het is aan de speler om te bepalen wie hij gelooft en wie hij wil gaan helpen. Natuurlijk zijn er wel gevechten, maar er zijn meerdere manieren om dingen te doen. Je zult zelf moeten bepalen wat 'goed' is, aangezien er geen duidelijk onderscheid zal zijn tussen 'goed' en 'slecht'."

Als je de downloadbare content aangeschaft hebt, zal er in Fallout 3 een persoon naar je toekomen die ontsnapt is uit 'The Pitt' en je om hulp vraagt. Hij is een voormalig slaaf en verzoekt je om hem te helpen het geneesmiddel tegen mutaties te vinden waar hij informatie over ontdekt heeft. Je gaat dan met een treintje naar Pittsburgh. Als je eenmaal in Pittsburgh bent, kun je pas weer terug naar D.C. als je de content uitgespeeld hebt.

The Pitt zal in maart uitkomen voor Xbox 360 en PC. Hieronder een aantal screenshots van de uitbreiding, waaronder een plaatje van het nieuwe wapen: de Auto-axe.