Nieuws

Nieuwe Dirt-game van Codemasters nu in Early Access

Dirt Rally voor 29,99 euro beschikbaar op Steam

Geschreven door Gijs Scheltens op
Dirt Rally van ontwikkelaar Codemasters is nu beschikbaar op Steam Early Access. Het spel is tot 4 mei 10% goedkoper; normaal kost Dirt Rally 29,99. De Early Access-versie bevat 17 auto's en 36 verschillende maps.

De game komt als een verrassing: Codemasters bracht de game onaangekondigd uit. De ontwikkelaar laat weten dat het spel geen microtransacties heeft en die ook niet krijgt.

Dirt Rally biedt spelers niet langer de mogelijkheid om de tijd terug te spoelen om fouten recht te breien. Wel kunnen spelers hun auto midden in een race laten repareren.

De Dirt-spellen draaien om off-road racen met rally-auto’s. De reeks is een voortzetting van de Colin McRae-games, waarvan de eerste stamt uit 1998. Na verscheidene vervolgen verscheen in 2007 Colin McRae: Dirt. Deze game kreeg de vervolgen Dirt 2, Dirt 3 en Dirt: Showdown.

Bron: Codemasters

Dit artikel delen:

Lees meer

State of Decay: Year-One Survival Edition Update: Konami trekt aandelen terug van aandelenbeurs New York
4

Reacties op: Nieuwe Dirt-game van Codemasters nu in Early Access

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  chemicalscum

  • 28 april 2015 15:27
  Gaat Codemasters ook al Early Access? Beetje jammer… Hopelijk blijven ze er niet in hangen.

  Wel goed nieuws dat ze weer een echte rally game gaan uitbrengen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Baukereg

  • 28 april 2015 15:41
  Van mij hoeft het inderdaad ook niet, ik zie het liever als een platform voor kleine ontwikkelaars. Toch snap ik Codemasters in zekere zin wel, omdat ze al jaren geen echte rallygame durven te maken omdat ze denken dat er geen publiek voor is. Zo werd ook lang gedacht over CRPG's en door crowdfunding is dat genre weer uit de dood opgestaan.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Arrahant

  • 28 april 2015 16:06
  Het Codemasters van nu is niet hetzelfde bedrijf als een paar jaar geleden. Volgens mij hebben ze een gedeelte van het personeel moeten ontslaan en wordt deze game door een klein team gebouwd. Via deze Early Access hebben ze toch wat inkomen terwijl ze verder werken aan dit niche product. Ik vind het op zich geen kwalijke zaak als een grote developer een Kickstarter houdt om de ontwikkeling van een niche game (deels) te financieren. Denk bijvoorbeeld aan het recente Pillars of Eternity!!

  Overigens ben ik het helemaal met je eens: geweldig dat er weer een echte rally game uitkomt. Ook het verwijderen van de rewind-optie kan ik alleen maar toejuichen (zorgde voor microstutters op sommige systemen). Hopelijk gaan ze later alsnog terrain deformation inbouwen, want dat is een flink gemis voor een serieuze rally game anno 2015.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  spreadthehate

  • 29 april 2015 09:12
  Ik heb hem al gekocht op Steam en kan julie vertellen dat het een geweldige game gaat worden. Ze hebben eindelijk naar de community geluisterd en het is weer echt een simulatie rally aan het worden. Niks geen Ken Block zooi erin maar gewoon echte rally.

  Zels voor een Early access is het een geweldig spel voor zijn prijs, en het ziet er ook nog eens super mooi uit. En we hebben de cockpit view er weer inzitten wat top werkt met mijn Thrustmaster T300 RS.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.