Nieuws
Digimon Universe

Nieuwe Digimon-serie gaat over smartphone-applicaties

Games, anime en speelgoed staan in de planning

Geschreven door Alicia Tai op

Bandai heeft hun nieuwe Digimon cross-mediaproject onthuld. Het project heet Digimon Universe: Appli Monsters en omvat nieuwe games, merchandise, een anime-serie en meer.

In Digimon Universe: Appli Monsters staat het conflict over kunstmatige intelligentie centraal. De bekende digitale monstertjes maken een terugkeer, maar dit keer in de vorm van smartphone-applicaties. Ze worden Appli(cation) Monsters genoemd, afgekort Appmon.

Bandai heeft grootste plannen met het nieuwe Digimon-project. Het bedrijf gaat de samenwerking aan met Toei Entertainment om deze herfst een anime-serie van Digimon Universe: Appli Monsters te lanceren. Bandai Namco Entertainment gaat games maken van de serie, terwijl Bandai diverse vormen van merchandise, zoals speelgoed en verzamelkaarten, verzorgt.

Bandai Namco Entertainment bracht eerder dit jaar de rpg Digimon Story: Cyber Sleuth naar het westen, nadat een petitie, die pleitte voor een internationale release van een andere Digimon-game, 65 duizend keer werd ondertekend.

Bron: Bandai

Dit artikel delen:

Lees meer

'Geen plannen om 7th Dragon III in Europa uit te geven' Flinke aanbiedingen bij Bol en Mediamarkt deze week
2

Reacties op: Nieuwe Digimon-serie gaat over smartphone-applicaties

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  TheRussian

  • 23 mei 2016 21:12
  Digimon ?? Bestaat dat nog. Wow

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Shoarma

  • 24 mei 2016 20:39
  Digimon, ooit nog wel eens eentje gespeeld op de goede oude PSX, was nog een best goed en leuk spel ook, kwam ergens vast te zitten en als klein jochie nooit uitgevonden hoe ik verder kon komen. En ik heb van horen zeggen dat er wel meer leuke Digimon games zijn uitgekomen, misschien toch nog een keer eens in verdiepen, ik ben dan ook wel benieuwd naar Cyber Sleuth dus misschien goed om in de agenda te zetten.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.