Al sinds de release van de rpg-klassieker Xenogears nu zo'n 6 jaar geleden, hangt er een soort kult-sfeer rondom deze rpg. Toen er bekend gemaakt werd dat Xenogears, slechts maar de eerste game uit een gehele nieuwe serie zou worden werd dit met veel gejuich ontvangen. In 2002 werd de opeenvolgende game; Xenosaga: Episode I: Der Wille zur Macht uitgebracht. Maar helaas, deze titel bleef net zoals zijn voorganger voor altijd in de Verenigde Staten.

In Japan word in juli de opvolger; Xenosaga: Episode II: Jenseits von Gut und Bose verwacht. Onlangs zijn er weer nieuwe details omtrent deze game vrijgeven. Namelijk de hierop volgende zaken.

Ten eerste werd een nieuw personage, genaamd Sakura Mizrahi de dochter van een briljant wetenschapper voorgesteld. Deze meid is niet in staat om enige emotie te uiten. Ook spreekt ze geen verstaanbare taal. Maar ze is wel in staat om in contact te komen met de spirituele wereld te komen. Waarin ze een compleet ander mens is.

Een ander personage Ziggy zal zijn streven om een cyborg te worden voortzetten. De vrouw die, ook wel Yuri genoemd word, zal terugkeren als lid van het zeven-member contact comité. Waarbij ze onderzoek zal uitvoeren naar het zogenaamde Y-data, wat een waarschijnlijk een grote rol zal gaan spelen.

In de gevechten zullen de personages, per persoon in staat zijn om 1 tot 3 combinaties uit te voeren.

Voorals nog, is er helaas nog niks bekend over een eventuele europese release.