Nu Square Enix eindelijk Final Fantasy XII in Europa op de markt heeft gebracht zijn de RPG-fans weer eventjes zoet, het spel bevat namelijk heel wat uurtjes aan pure gameplay. Toch zit de Japanse ontwikkelaar niet stil, er staan namelijk nog heel wat andere games klaar die men aan het produceren is. Eentje daarvan is Final Fantasy Versus XIII, een spel waar gamelegende Tetsuya Nomura het brein achter is.

Vandaag heeft Nomura in een gesprek met het Japanse blad Gemaga wat informatie losgelaten over zijn aankomende FF-project, zijde FF Versus XIII. Dat dit spel wat meer actiegericht zal worden wisten we al een tijdje, maar vandaag lgeeft de man wat meer specifieke informatie: de gevechten in FF Versus XIII zullen vergelijkbaar zijn met die uit de Kingdom Hearts-reeks, alleen zullen ze er een heel stuk realistischer uitzien. Daarnaast wist Nomura ook duidelijk de nadruk te leggen op het feit dat FF Versus XIII third person shooting elementen zal gaan bevatten die vergelijkbaar zijn met die uit FFVII: Dirge of Cerberus. Leuk is dat, telkens je een ander wapen zal selecteren, het camerastandpunt zich zal aanpassen aan de aard van het wapen.

Blijkbaar wist Nomura niet van ophouden, hij gaf ook aan dat FF Versus XIII de overbekende Airships zal bevatten. Om het interview af te ronden gaf Nomura nog toe dat hij eerst Final Fantasy Versus XIII zou willen afwerken voordat hij aan de slag gaat met de productie van Kingdom Hearts 3, een spel dat, net zoals de next-gen FF-game, op de PS3 zal uitkomen. Hopelijk krijgen we snel wat nieuwe beelden te zien van FF Versus XIII, want met info alleen kan Nomura onze honger niet stillen!