Nieuwe details Batman: Arkham City bekendgemaakt | Gamer.nl

Nieuwe details Batman: Arkham City bekendgemaakt | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het blad meldt verder dat Batman: Arkham City zich een jaar afspeelt na de gebeurteni en in Arkham Asylum. Quincy Sharp, de bewaker uit de vorige Batman-titel, is nu burgemeester van Gotham City en heeft een groot deel van de stad opgekocht om een nieuwe gevangenis te bouwen genaamd Arkham City. Hierin zitten alle criminelen die in de gevangenis in Batman: Arkham Asylum zaten, voordat de Joker de gevangenis verwoest achterliet.

Romantiek

De gevangenis wordt geleid door een psychiater genaamd Hugo Strange. De gevangenen mogen niet ontsnappen, maar verder zijn er geen regels. Ook werd bekend dat Batman in het spel zal samenwerken met Catwoman, wat voor een stukje romantiek in Batman: Arkham City zorgt.

Batman heeft in Arkham City overigens meteen de beschikking over alle wapens en gadgets die in Arkham Asylum zaten. De wapens kunnen echter meer upgrades krijgen. Er zitten daarnaast nieuwe gadgets in het spel, waaronder een Bat Claw waarmee Batman items van veraf kan bereiken en een 'broadcast analyzer' om transmi ies te traceren.

Batman: Arkham City verschijnt in de herfst van 2011 op PC, Xbox 360 en PlayStation 3.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou