Wie dacht dat hij na het laatste level in Prince of Persia voorlopig even uitgeklauterd was, heeft het mis. vandaag kondigde Ubisoft in een interview met IGN aan dat er voor de komende maand al extra content, genaamd Epilogue, voor de Prins op komst is.

In het interview komt onder meer naar voren dat de DLC voornamelijk bedoeld is om de relatie tussen de Prins en Elika verder uit te diepen. Epilogue pakt direct na het einde van het origineel de draad weer op en neemt je mee naar het eens zo mooie Underground Palace. Een plek dat nu niet meer dan een verzamelplek voor bad guys is en waar het gevaar constant op je loert.

Naast een nieuwe verhaallijn en een nieuwe locatie krijgen zowel de Prins als Elika ieder een nieuwe kracht. De Prins krijgt een soort dash-aanval in de vorm van de Sprinting Clash en Elika kan met haar nieuwe Energize-kracht een gedeelte van de omgeving herstellen dat voorheen vernietigd was. De nieuwe krachten zijn trouwens niet voor niets, wat naast een verbeterde kunstmatige intelligentie krijgen ze ook te maken met de Shapeshifter, een vijand die zich niet eenvoudig opzij laat zetten.

Hoeveel de downloadbare content gaat kosten, wilde Ubisoft nog niet kwijt. Een releasedatum heeft Epilogue wel, namelijk op 26 februari voor zowel het PlayStation Network alsmede Xbox Live.