Persdienst Reuters weet te melden dat er waarschijnlijk weer een prijzenslag komt tussen de consolesystemen. Het belangrijke vierde kwartaal komt er aan en de verkoopcijfers voldoen tot nu toe niet aan de verwachting. De oplossing: prijzen omlaag, verkopen omhoog.

De verkoop van de Xbox, GameCube en PS2 zijn ruim een derde gedaald sinds vorig jaar. Analisten verwachten dan ook dat tijdens de E3 sterke prijsdalingen bekend gemaakt zouden worden. Toen zijn de prijzen echter maar minimaal gedaald. In Amerika kost de PS2 nu $179, de Xbox $179 en de GameCube $149.

De recente prijsverlagingen hebben dus weinig uitgemaakt. De daling van $20 op de Xbox heeft volgens Microsoft zorgde voor weinig verschil in de verkoopcijfers. De verwachting is dan ook dat de prijzen binnenkort nog sterker gaan dalen. Onafhankelijke analisten verwachten dat de GameCube rond september voor $99 (€86) over de toonbank gaat, de Xbox en PS2 dalen allebei naar $149 (€131 ) . Those beliefs were reinforced after June sales data from market researchers NPDFunworld showed year-over-year declines in hardware sales of anywhere from 36 percent to 42 percent, due to the tough comparison to last June, when consumers were buying up consoles in a frenzy after the price cuts.

"We believe that the rate of sell-through suggests that a platform price cut this fall is increasingly likely as the hardware companies try to achieve targeted year-end installed bases," Harris Nesbitt Gerard analyst Edward Williams wrote in a note Monday. ) .

Met een beetje geluk kunnen we binnenkort ook hier in Europa genieten van de prijsdalingen. Koop je voor €350 euro gewoon alle drie de console systemen. En dan maar gamen !