De Current is volgens hem in staat om games in hoge resolutie te draaien, met een respectabele framerate, maar het belangrijkste is de online-functie, die spelers in staat stelt om op ieder moment de speelsessie van vrienden te betreden,   zonder te hoeven wachten tot een ronde of level voorbij is. Verder maakt Round Cactus melding van controllers met touchscreens, zoals eerder vermoed, die fysieke feedback geven bij aanraking. De console zelf zou qua ontwerp veel weghebben van de klassieke Super Nintendo.  

Games

Round Cactus noemt naast de naam van de console ook nog een flink aantal titels die gelijk met de onthulling van het apparaat aangekondigd zullen worden. Onder meer een Zelda-collectie ter ere van de 25e verjaardag van de serie, een nieuwe niet enkel op Samus gerichte Metroid, Super Smash Bros. 4 en een open wereld Mario-game zouden in de planning staan. Ook maakt de gebruiker melding van een aantal third party-titels zoals een nieuwe Contra, Fallout 4 en een cyberpunkachtige game die eruit ziet als Snatcher.

Plausibel

Hoewel de lijst met titels op dit moment niet meer dan een gerucht is, zit er op zijn minst een kern van waarheid in. Round Cactus plaatste halverwege mei zijn bericht, waarin al de aankondiging van een nieuwe Contra vermeld werd. Afgelopen vrijdag liet uitgever Konami aan de hand van een korte teaser weten dat er inderdaad een titel binnen de Contra-serie in ontwikkeling is. 

Current als naam voor de opvolger van de Wii duidt mogelijk op de veronderstelde streaming-functionaliteit van het apparaat, dat spellen zowel op de televisie als op het scherm van de controller weer zou kunnen geven. Het Japanse nieuwsoutlet Nikkei kwam enkele dagen geleden met het bericht dat de controllers van Nintendo's nieuwe console een touchscreen van 6 inch kennen, met haptische feedback. 

Al het nieuws live vanuit Los Angeles: Gamer.nl/E3