Nieuwe console met cartridges in de maak | Gamer.nl

Nieuwe console met cartridges in de maak | Gamer.nl

Gamebedrijf Coleco werkt aan een nieuwe console die cartridges leest in plaats van de nu gebruikelijke schijfjes. De console gaat Coleco Chameleon heten en moet in 2016 uitkomen.

De Chameleon is volgens Coleco een moderne kijk op de kla ieke gameconsole. De console is dan ook voornamelijk bedoeld om 8-, 16-, en 32-bit-spellen af te spelen. Volgens Coleco is dit een groeiend en populair genre.

Het is nog niet bekend hoe veel de Chameleon gaat kosten. De ontwikkelaars geven op Twitter aan dat de console een stuk goedkoper wordt dan Coleco's ColecoVision uit de jaren '80.

Faillisement
Coleco maakte al eerder een console: de ColecoVision uit 1982. Deze console concurreerde met de Atari 5200. Het Coleco dat de Chameleon maakt is echter in 1988 failliet gegaan en opgekocht door onder andere Hasbro. In 2006 bracht het hieruit ontstane Coleco Holdings de handheld Coleco Sonic uit.

De Chameleon is een samenwerking tu en Coleco Holdings en het team achter het RETRO Video Game System. Deze retroconsole is er uiteindelijk niet gekomen na een mislukte crowdfunding-campagne.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou