Nieuwe Command & Conquer bevestigd | Gamer.nl

Nieuwe Command & Conquer bevestigd | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De eerste informatie over de nog naamloze game verscheen eerder deze week, toen de nieuwe website van de game per abuis online werd gezet. Diezelfde informatie is nu opnieuw online gezet, waaronder een interview met Victory Games' studiobaas Jon van Caneghem: "Ons huidige doel is om een hoogwaardige Command & Conquer-game te maken, waar ik erg enthousiast over ben. Het is een Command & Conquer-game voor PC, maar we zijn nog niet in een stadium waarin ik in detail kan treden. We zullen later dit jaar een formele aankondiging doen."

Van Caneghem benadrukt dat de studio niet alleen aan een nieuwe game werkt, maar zich richt op de toekomst van Command & Conquer als franchise. "Dat betekent dat we veel van de technologie updaten om een stabiele basis te creëren voor het maken van games in de toekomst en dat werk toepa en op deze eerste game." Op een andere pagina op de webstite staat dat Command & Conquer "naar de toekomst kijkt". Kla ieke real-time strategiegameplay wordt gecombineerd met "nieuwe technologie, innovatieve nieuwe concepten en, zoals altijd, tientallen tanks".

Victory Games

Victory Games heeft afdelingen in Los Angeles, Texas en Shanghai en is verantwoordelijk voor het hele strategieportfolio van Electronic Arts. John van Caneghem, de nieuwe studiobaas, richtte in de jaren '80 New World Computing op. Deze studio was onder andere verantwoordelijk voor de Might & Magic- en de Heroes of Might & Magic-series.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou