Nieuws
Amazon

Nieuwe CEO Amazon uit zijn toewijding aan game-ontwikkeling

Zijn visie komt neer op 'de aanhouder wint'

Geschreven door Michel Musters op
De nieuwe CEO van Amazon claimt toegewijd te zijn aan het ontwikkelen van games.

Deze week is bekendgemaakt dat Andy Jassy aankomende zomer de CEO-positie binnen Amazon overneemt van oprichter Jeff Bezos. Bloomberg meldt dat de aankomende CEO een e-mail heeft gestuurd naar werknemers waarin hij claimt dat het ontwikkelen van games een belangrijk onderdeel van het bedrijf blijft.

"Sommige ondernemingen zijn meteen het eerste jaar een succes en andere ondernemingen hebben daar vele jaren voor nodig. Hoewel we nog niet consistent succes hebben gevonden met Amazon Game Studios, geloof ik dat dit wel gebeurt wanneer we vol blijven houden."

Er zijn de afgelopen tijd meerdere berichten naar buiten gekomen waaruit blijkt dat de ontwikkeling van games bij Amazon Game Studios niet vlekkeloos verloopt. In 2019 werden al werknemers ontslagen en diverse projecten geannuleerd. De free-to-play shooter Crucible bracht niet het gehoopte succes en werd kort na release weer offline gehaald en uiteindelijk retroactief geannuleerd. De aangekondigde mmo New World is meerdere malen uitgesteld en heeft nog geen releasedatum. Vorige week schreef Bloomberg dat de studio geplaagd werd door een "bro-cultuur" en dat het management te weinig ervaring had.

In de mail die de aankomende CEO Andy Jassy naar werknemers stuurde, schreef hij ook: "Meteen succesvol zijn is natuurlijk veel minder stressvol, maar wanneer het meer tijd kost, is het eindresultaat vaak fijner. Ik geloof dat dit team het gaat halen als we ons blijven richten op wat het belangrijkste is." Het is niet bekend wat volgens Jassy het belangrijkste is.

Dit artikel delen:

Lees meer

Steam Game Festival is begonnen Call of Duty: Black Ops Cold War-seizoensupdate is nu beschikbaar
0

Reacties op: Nieuwe CEO Amazon uit zijn toewijding aan game-ontwikkeling

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.