Nieuws

'Nieuwe BioShock in de maak bij geheime 2K Games-studio'

Diverse werknemers zouden vertrokken zijn bij Hangar 13 om aan de game te werken

Geschreven door Michel Musters op
Een geheime studio van 2K Games zou op dit moment werken aan een nieuwe BioShock-game.
Dat meldt Kotaku in een artikel over Hangar 13, de studio achter Mafia 3. Er zouden diverse werknemers van de studio zijn vertrokken om te werken bij de geheime studio waar men de nieuwe BioShock ontwikkelt.


De nieuwe BioShock zou de codenaam 'Parkside' dragen. Take-Two meldt tijdens financiële presentaties al een aantal jaar dat 2K Games aan een "langverwachte" nieuwe game werkt; mogelijk gaat het om deze titel.

Meer informatie over het mogelijke vervolg is niet bekend. In 2014 sloot Ken Levine Irrational Games, de studio achter de BioShock-games. 2K Games zou de rechten op de reeks houden. Een paar maanden daarna werd aangekondigd dat 2K Marin in Novato, Californië de franchise zou overzien. Deze studio is vlakbij Hangar 13 gesitueerd.

Dit artikel delen:

Lees meer

De Classic Kingdom-minigames van Kingdom Hearts 3 Zó goed is God of War - Gamer.nl Podcast 168
3

Reacties op: 'Nieuwe BioShock in de maak bij geheime 2K Games-studio'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  clandestine666

  • 16 april 2018 10:21
  Dat zou geweldig zijn. De Bioshock franchise is samen met Deus Ex m'n favoriete verhalende shooter. Ben benieuwd of dit team de hoge kwaliteit van de vorige games weet vast te houden..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • gimbal2

  • 16 april 2018 14:59
  Ik weet het niet, de combi van Booker DeWitt en Elizabeth is moeilijk te evenaren, laat staan overtreffen. Dit is typisch zo'n franchise wat zijn piek heeft bereikt, en zonder de geestelijke vader (Ken Levine) ga je met de onoverwinnelijke historie concurreren. Dat moet je gewoon niet willen. Infinite maakte het aan het eind wel heel makkelijk om gewoon eender welke verhaallijn mogelijk te maken in het universum, maar toch…

  Ik zou er wel wat in zien als ze een Bioshock-achtige game maken wat daadwerkelijk levert wat Bioshock Infinite oorspronkelijk beoogd was om te zijn maar uiteindelijk was afgezwakt vanwege tijd/budget tekorten. Het hoeft niet eens de naam Bioshock te dragen, fans zijn goed bekend met het fenomeen spirituele opvolger.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Krytuun

  • 18 april 2018 14:52
  @gimbal2 Ik deel deze mening met je. deel 2 was ook door 2K Marin gemaakt en was toch wel het smetje op de serie. Wellicht als ze ECHT goede schrijvers hebben, deze game nog een kans van slagen heeft. Maar de lat ligt heel hoog.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.