Nieuws
BioShock

Nieuwe BioShock van 2K-studio Cloud Chamber aangekondigd

Nog geen locatie of andere details bekend

Geschreven door Lucas May op
2K kondigt vandaag het bestaan van een nieuwe game in de BioShock-serie aan. Naast het feit dat de ontwikkeling wordt gedaan door de nieuwe studio Cloud Chamber, zijn er weinig details bekend.

Cloud Chamber heeft vestigingen in Montreal, Canada en in Californië, Verenigde Staten en wordt geleid door Kelley Gilmore, die eerder werkte aan Civilization-games en Xcom: Enemy Unknown en Xcom 2. 2K-president David Ismailer zei het volgende over de nieuwe game: "BioShock is een van de meest geliefde, bekroonde en best beoordeelde reeksen van de vorige consolegeneratie. We kunnen niet wachten om te zien in welke richting het krachtige verhaal en de onmiskenbare first-person-shooter-gameplay gaan onder aanvoering van ons nieuwe studioteam van Cloud Chamber."

Er zijn geen details over de nieuwe BioShock gedeeld. Het is dan ook niet duidelijk of de game zich afspeelt op een bestaande locatie uit de serie, zoals Rapture of Columbia, of dat er een volledig nieuwe setting is gekozen.

In april verschenen al geruchten over een nieuwe BioShock en een nieuwe studio. Volgens berichten van Kotaku zou de game de codenaam 'Parkside' dragen. Vorige maand doken ook een aantal aanwijzingen omtrent een nieuw deel in de franchise op. Zo meldde Take-Two tijdens een financiële presentatie dat er "vervolgen van onze grootste gamefranchises" op komst waren. Tevens dook er een vacature op voor een ontwikkelaar die de endgame van een onaangekondigde game kon vormen zich richt op "live-diensten". Mogelijk betekent dit dat de game op enig moment een vergelijkbare opzet krijgt als Borderlands 3, Destiny 2 of andere 'live'-games.

De locatie voor de vacture was Novato, Californië, wat inmiddels is bevestigd als vestiging voor Cloud Chamber, hierin stond het project omschreven als het hebben van een "fantastische wereld" en "geweldig verhaal".

In een interview met Gamer.nl wist Gilmore van Cloud Chamber te melden dat de nieuwe BioShock nog wel "meerdere jaren in ontwikkeling zal zijn". De kans is groot dat de game op zijn vroegst in 2021 verschijnt en in ontwikkeling is voor PlayStation 5 en Xbox Scarlett.

In 2016 bracht 2K nog BioShock: The Collection uit voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Lees hier onze review van deze verzameling.

Dit artikel delen:

Lees meer

In gesprek met het hoofd van Cloud Chamber, de studio achter de nieuwe BioShock Exclusieve Star Wars: The Rise of Skywalker-scène komt naar Fortnite-theater
2

Reacties op: Nieuwe BioShock van 2K-studio Cloud Chamber aangekondigd

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  poklaan

  • 9 december 2019 14:13
  Mooi dat er een nieuwe BioShock aankomt, maar jammer dat ze het weer zo extreem vroeg aankondigen. Nu krijg je dus weer elke E3 en ander evenement fans die gaan hopen dat ze de game eindelijk te zien krijgen terwijl als je het zo leest de game waarschijnlijk pas in 2023/2024 uitkomt. Had veel liever gezien dat 2K deze studio gewoon geheim hield en dan in 2022 ofzo met het nieuws en een trailer kwam.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  clandestine666

  • 9 december 2019 15:20
  Overduidelijk een veel te vroege aankondiging maar een bevestiging van het voortzetten van één van mn geliefde game series daar ben ik toch wel heel erg blij mee! 🙃

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.