Een van de belangrijkste punten van een console zijn de games, als die niet oké zijn is de console gedoemd te mislukken. Dit wist Microsoft natuurlijk ook en daarom haalde zij een paar belangrijke gamedevelopers naar de Xbox. Zo wisten zij ook Sega te overtuigen van hun kunnen en dus ging deze geroemde ontwikkelaar verschillende games ontwikkelen voor de Xbox. Onder die games bevond zich ook de reeds legendarische gamereeks Shenmue, die al eerder een succes geworden was op de Dreamcast. Shenmue II zou de eerste game uit deze serie zijn die op de Xbox zou verschijnen en zo ging er een hele tijd voorbij zonder dat er echt veel info over vrijgegeven werd.

Nu wordt deze stilte gelukkig doorbroken met een sneak-preview op Xbox.com. Verwacht dus niet al teveel nieuwe info, maar het is toch zeker het lezen waard. En als je geen zin hebt om te lezen dan zijn er nog altijd de nieuwe screenshots.Belief: Shenmue II for Xbox is a pure port of the Dreamcast version.

No way. Sega left the popular story untouched, but gave the graphics a serious facelift. Furthermore, Sega has added in additional features and enhancements exclusive to the Xbox version! We'll reveal more about this as the game's release date approaches.

Here's a peek at Shenmue II. Xbox effects such as mip-mapping, texture filtering, and anti-aliasing are being added as we speak. And of course the graphics will continue to improve right up until launch. Enjoy! Hoewel de screenshots nog niet het niveau hebben van de toppers op de Xbox weten we al wel de gameplay dat wel heeft, omdat Shenmue II zich al bewezen heeft op de Dreamcast. Tevens zal het grafisch ook nog verder opgepoetst worden en effecten zoals mip-mapping, texture filtering en anti-aliasing moeten allemaal nog toegevoegd worden. Shenmue II voor de Xbox ligt als het goed is nog dit jaar in de winkels, voor de sneak-preview surf je naar Xbox.com. Verwacht binnenkort meer nieuws over de Xbox versie van deze game.