Nieuwe Bayonetta-stemactrice reageert op controverse

Nieuwe Bayonetta-stemactrice reageert op controverse

Jennifer Hale, de nieuwe stemactrice van Bayonetta in het aankomende derde deel, heeft een statement naar buiten gebracht over de controversiële keuze de oude stemactrice niet aan te nemen.

Pas geleden bleek dat Hellena Taylor, de stemactrice van Bayonetta in de eerste twee games van de reeks, niet de stem van Bayonetta inspreekt in het aankomende derde deel.  Taylor brak daarna haar NDA en meldde dat ze 4000 dollar aangeboden kreeg voor de klus, wat ze weigerde. Ze roept fans nu op de game te boycotten. 

Stemactrice Jennifer Hale voorziet Bayontta in de derde game nu van een stem. Zij heeft na de aanhoudende kritische geluiden een statement op social media geplaatst waarin ze reageert op de controverse. "Als een langdurig lid van de stemacteurgemeenschap, sta ik achter het recht van elke acteur om goed betaald te worden. Iedereen die mij kent of mijn carrière heeft gevolgd weet dat ik veel respect heb voor mijn collega's en dat ik voor hen door het vuur zou gaan."

Ze vervolgt: "Ik sta onder NDA en kan dus niet over mijn situatie praten, maar mijn reputatie zegt genoeg. Ik wil iedereen er aan herinneren dat deze game door een compleet team van hardwerkende, toegewijde mensen is gemaakt en ik hoop dat iedereen onbevooroordeeld kan kijken naar wat ze hebben gecreëerd. Ik hoop dat de betrokkenen op een vriendschappelijke en respectvolle manier hun geschillen kunnen oplossen."

De Bayonetta-reeks draait om de titulaire heks die middenin een gevecht tussen hemel en hel terechtkomt. De actiegames hebben qua gameplay wat weg van de Devil May Cry-serie, waarbij duizelingwekkende moves via combo’s aan elkaar geregen kunnen worden. In het derde deel moet Bayonetta samenwerken met enkele oude bekenden, zoals de journalist Luka en de Umbra-heks Jeanne. Ook de heks-in-de-dop Viola maakt haar opwachting. Bayonetta 3 verschijnt op 28 oktober op Nintendo Switch.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Schijnbaar zou de oude stemactrice ook gewoon naar ratio (ingesteld vanuit de bond) betaald worden, dus het is een storm in een glas water! Ik weet zeker dat de nieuwe stemactrice het goed gaat doen als Bayonetta!

0

@Iconic achtergrond op deze comment: voor de vorige game zou ze 4 sessies van 4 uur aan voice lines hebben ingesproken. Met het salaris van Bayonetta 3 (dat $ 4,000 was volgens Taylor) zou dat uitkomen op $ 250 per uur. Dat is inderdaad naar ratio van de bond. Nu is deze comparison niet terecht, want het is het aantal uren van 2 vergelijken met het salaris van 3 (waarbij we de uren weer niet weten). Specifiek voor deze situatie vind ik de ratio wel vrij laag. Bayonetta is een iconisch personage en speltitel, gaat het hier om een hoofdrol en heeft ze de stem voor Bayonetta al ingesproken voor meerdere games. Probleem dat ik wel heb met deze hele situatie is dat Taylor ook een aanval doet op Hale. Daar heb ik geen respect voor.

0

@Quintex Maar het zijn wel de enige bekende data waar we ons nu aan vast kunnen houden! Aan als, dan en misschien hebben we niks. Verder snap ik haar punt! Maar vragen aan fans om de game te boycotten en een andere stemactrice aanvallen slaat nergens op. Ze kwam ook heel arrogant over in die filmpjes (IK ben Bayonetta en niemand anders) en dat help haar ook niet vind ik!

0
test

Het blijft lastig te beoordelen en ik ben het ermee eens dat mensen een eerlijke beloning verdienen maar goed ik weet natuurlijk ook niet hoeveel werk het is om een game character van een stem te voorzien. Het lijkt me hoogstens een paar dagen werk zelfs voor grote games. Denk de stemacteurs in verhouding het minste aantal uren bezig zijn van alle mensen die aan een game werken. Wel professioneel van Hale dat ze zich aan haar NDA houdt want (ok, ze had al jarenlang niks gedaan dus actief kan ik haar zeker niet noemen) want ik zie Taylor niet meer aan de bak komen nu.

0
test

@bigds9fan zeg je hier nu dat Hale al jaren niets gedaan heeft? Vrij drukke stemactrice volgens mij, als ik haar imdb pagina zo bekijk.

0

Aanbevolen voor jou