The Da Vinci Disappearance vertelt over de ontvoering van Leonardo da Vinci na de gebeurtenissen in de singleplayercampagne van Brotherhood. Da Vinci is gekidnapt door een occulte groepering die zijn kennis en inzicht wil misbruiken om de wereld op de knieën te dwingen. Het is aan Ezio om de gestolen schilderijen van Da Vinci terug te vinden die naar de schuilplaats van de ontvoerders moet leiden. Het pakket voegt ook twee nieuwe, vooralsnog onbekende, gameplayelementen toe.

Multiplayer

Naast een nieuwe singleplayercampagne introduceert de DLC ook nieuwe multiplayerelementen. Zo zijn er vier nieuwe speelbare personages: de Dama Rossa, de Knight, de Marquis en de Pariah. Tevens wordt een nieuwe map toegevoegd genaamd Alhambra: een luxe, Spaanse buurt waar gevechten zowel binnen als buiten plaatsvinden. Ook worden er twee nieuwe modi toegevoegd. In Escort moeten twee teams van vier spelers het vipdoelwit van de tegenstander uitschakelen terwijl ze hun eigen moeten beschermen. Assassinate is een Deathmatch-modus die tien minuten duurt.

De DLC staat gepland voor het begin van maart 2011 en gaat 800 Microsoft-punten kosten op Xbox 360 en 9,99 euro op PlayStation 3. Op 18 maart kunnen PC-bezitters voor het eerst aan de slag met Assassin's Creed: Brotherhood