Nieuwe afbeelding Steam-controller toont analoge stick | Gamer.nl

Nieuwe afbeelding Steam-controller toont analoge stick | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De nieuwe afbeelding van de controller komt in grote lijnen overeen met eerdere versies van de Steam-controller die gebruikt kan gaan worden voor de besturing van aankomende Steam Machines. Nog steeds zijn er twee trackpads aanwezig, twee triggers en een langgerekte knop aan beide achterzijden van de controller die makkelijk ingedrukt kan worden. De nieuwe analoge stick vervangt de vier knoppen die eerst rechts ten opzichte van de linker trackpad waren gepositioneerd.

Valve's werkt momenteel aan zijn eigen Steam Machine, maar deze zal pas in 2015 verschijnen omdat het eerst de controller verder wilde verbeteren. 

De nieuwe afbeelding:

Steam Controller

Een eerdere versie van de controller:

Steam Controller oud


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou