'Nieuw Switch-model krijgt DLSS-ondersteuning'

'Nieuw Switch-model krijgt DLSS-ondersteuning'

Het nieuwe Switch-model dat mogelijk in ontwikkeling is, zou Nvidia's DLSS-technologie ondersteunen.

Dat claimt Bloomberg. DLSS staat voor Deep Learning Super Sampling, een techniek van Nvidia dat het bedrijf al toepast op zijn videokaarten. Met DLSS kunnen games met een lagere resolutie in een hogere resolutie weergegeven worden via 'upscaling'. Ook worden prestaties van games in veel gevallen verbeterd, waaronder hogere framerates.

Eerder dit jaar kwamen er al geruchten naar buiten dat Nintendo aan een nieuw model van de populaire hybride Switch-console zou werken. Deze zou later dit jaar verschijnen en op televisies een resolutie van 4k ondersteunen. Door het gebruik van DLSS zouden nieuwe Switch-spellen daardoor haarscherp in beeld moeten worden gebracht. Wel zouden oude games hiervoor een door de ontwikkelaar gemaakte update moeten ontvangen.

Volgens de eerder verschenen geruchten blijft het scherm van de nieuwe Switch zelf een 720p-resolutie houden, maar het zou wel om een oledscherm gaan. Bloomberg meldt nogmaals dat het nieuwe model ergens eind dit jaar moet verschijnen, samen met allerlei nieuwe games. Verwacht wordt dat dit model duurder gaat zijn dan het huidige model, dat voor 329 euro verkocht wordt.

Nintendo Switch

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Enerzijds: leuk, anderzijds: te duur..

0
test

@Frezzle ligt er net aan hoe duur en hoe krachtig ie echt word, dlss 2.0 is wel echt een game changer op pc voor meer fps . En als nintendo onder de ps5 digital en seriesx kan blijven zeg maar 400 dan zitten ze echt wel goed. Jammer dat online gewoon nog ruk is bij nintendo kwa voice chat.

0

@hulstpower ja Nintendo mag het volgende fixen wat mij betreft: - Backwards compatibility (kijk hoe goed MS dit doet!) als je een spel (digitaal) koopt wil je deze niet weer voor de volle mep kopen op de nieuwe Nintendo console - Snellere SD kaart ondersteuning - Snellere interne opslag - Scherm switch veeeeeel kleinere randen geven - Apps (Netflix YouTube browser) - Betere en gratis online saves - Achievements En ik ben vast nog veel punten vergeten.

0
test

De switch is veruit mijn favo console op het moment, maar ik zie mezelf niet snel een 2e kopen. Zeker aangezien mijn vriendin er ook al 1 heeft. 3 switches in een huishouden is wel wat overdone.. Tenzij Nintendo natuurlijk pulled dat Zelda enkel draait op de Switch 2.0.

0
test

@WvA Nee breath of the wild 2 komt gewoon op de huidige switch uit. Misschien dat ie wel wat features heeft op de nieuwe maar ik zie nintendo niet wat 70 miljoen klanten buiten sluiten, deden ze met de wii u toch ook niet en die console had helemaal geen user base bijna.

0

@WvA stel die loopt 60 fps op de nieuwe en 30 fps op je huidige, zou je dat genoeg vinden voor de upgrade?

0

Aanbevolen voor jou