Nieuw PS5-model met externe disk drive zou 'vlekkeloos' werken

Nieuw PS5-model met externe disk drive zou 'vlekkeloos' werken

Een nieuw PlayStation 5-model die mogelijk in de maak is en een externe disk drive zou bevatten, zou "vlekkeloos" werken.

Dat meldt journalist Tom Henderson op Twitter. "Een kleine update over de PlayStation 5 met een disk drive die losgekoppeld kan worden: ik heb nu van twee mensen gehoor dat men de testversie in handen heeft en dat het vlekkeloos werkt. We gaan er binnenkort waarschijnlijk meer over horen."

Afgelopen september deed Henderson al verslag van een gerucht rondom een nieuw PlayStation 5-model. Volgens hem moet de console ergens in september 2023 uitkomen en qua hardware nauwelijks verschillen van de huidige PS5-modellen, behalve dan dat de disk drive losgekoppeld kan worden.

Eigenaren zouden de disk drive aan de PS5 via een USB-C-opening kunnen koppelen. Het model zou zowel los als via een bundel met de disk drive gekocht kunnen worden. De console zelf zou dankzij de externe disk drive "dunner en lichter" zijn.

Vooralsnog is de bovenstaande informatie niet officieel bevestigd. Er zijn op dit moment twee verschillende PS5-modellen te koop: eentje met een interne disk drive en eentje zonder disk drive.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Alright, ik snap het niet helemaal denk ik? Op deze externe hdd kan je bv ps5 games spelen wat normaliter niet kan?

0
test

@Goodmushin nee het gaat om de disk drive voor blu ray schijfjes voor games en films op disc, niet een hdd

0
test

@DarkSlide.nl Ok. Ik heb dat niet goed gelezen! Dank Darkslide!

0
test

Waarom zou dit niet werken. De game bestanden staan toch op de ssd. De disc drive is toch alleen maar voor een check.

0
test

@MissMeNL dat klopt maar er komt nog wel iets meer bij kijken. In plaats van de interne verbinding met de disk drive gaat het nu over USB, daar zouden verschillen in kunnen zijn met overdrachtsnelheid wat je zou kunnen merken bij installatie van een game of afspelen van een UHD Bluray film. En de interne communicatie veranderd waar het OS wel op aangepast moet worden. Dat moet dan getest worden of dat inderdaad wel vlekkeloos werkt.

0
test

@DarkSlide.nl klopt maar usbc is tegenwoordig zo snel. Tenminste ik ga er van uit dat het usbc word. Het moet natuurlijk wel getest worden daar heb je gelijk in.

0

Aanbevolen voor jou