Nieuw project van Kojima wordt geen Silent Hills of Metal Gear-titel | Gamer.nl

Nieuw project van Kojima wordt geen Silent Hills of Metal Gear-titel | Gamer.nl

Sony heeft via een interview nieuwe informatie naar buiten gebracht over de nieuwe game van Hideo Kojima. Hierin bevestigt Sony dat het om een compleet nieuwe game gaat en niet om het geannuleerde Silent Hills of een Metal Gear-game.

In het interview wordt bevestigd dat Sony de ontwikkeling van het nieuwe project gaat ondersteunen. Hiernaast wordt verduidelijkt dat de game niet alleen naar PlayStation 4, maar ook naar pc komt. Het contract van Kojima bij Konami liep af op 16 december 2016. De nieuwe Kojima Productions gaat geen onderdeel uitmaken van Sony, maar zal onafhankelijk blijven.

“Kojima is een extreem creatieve en gepa ioneerde ontwikkelaar die ontelbare bijdrages heeft geleverd aan de PlayStation en de community. Door Kojima zijn eerste onafhankelijke titel te laten ontwikkelen, hopen wij volledig nieuwe ervaringen af te leveren aan fans wereldwijd. We geven geen verdere details over hoe deze overeenkomst tot stand is gekomen.”

Op het Twitter-account van Kojima verscheen een foto van voormalig Metal Gear-art director Yoji Shinkawa die een t-shirt met het nieuwe Kojima Productions-logo hierop. Dit duit erop dat Shinkawa meegaat naar de nieuwe studio. Konami heeft vanochtend publiekelijk bevestigd dat Hideo Kojima is vertrokken. Eerder gaf Konami aan dat Kojima langdurig op vakantie zou zijn. 

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou