Nieuw PlayStation-model 5 wordt warmer

Nieuw PlayStation-model 5 wordt warmer

Het nieuwe model van de PlayStation 5 wordt warmer dan het lanceermodel.

Dat concludeert YouTuber Austin Evans in een vergelijking tussen het oude en het nieuwe model. Het nieuwe model - dat begint met de code CFI-11XX in plaats van CFI-1XXX - bevat kleine wijzigingen ten opzichte van de huidige PlayStation 5 en wordt momenteel verkocht in Japan en Australië. Zo is de console 300 gram lichter.

Een andere bijkomstigheid is, zo blijkt uit de test, dat de console gemiddeld zo'n 3 tot 5 graden Celsius warmer wordt: gemiddeld zo'n 57 graden ten opzichte van 52 graden in de oudere console. Dat heeft mogelijk te maken met de compactere warmteafvoer in de console.

Andere kleine wijzigingen in de console zijn een nieuwe ventilator, een vernieuwde schroef en mogelijk ook een nieuwe wifi-ontvanger. Dat laatste is echter nog niet bevestigd.

Het is onduidelijk wanneer het nieuwe model wereldwijd wordt verkocht.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Alles onder 60c is wat hardware betreft toch redelijk acceptabel? Of heb ik het nou echt helemaal verkeerd begrepen?

0

@Witty1889 Dit is wel in gloednieuwe staat. Als ze straks wat ouder worden en met spellen die de playstation veel meer uitdagen wellicht in combinatie met wat extra stof, waardoor de hitte slechter afgevoerd wordt kan het snel stijgen. Dan zijn die paar graden verschil best belangrijk.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@Witty1889 het gaat hier om te temperatuur van de lucht dat aan de achterkant eruit komt, dus de interne temperatuur ligt een stuk hoger. Bij het originele model lag de temperatuur van de VRAM al erg hoog en dat zal dus bij dit nieuwe model nog hoger liggen. Ik heb ook die video bekeken en hij had ook een geluidstest gedaan waarbij het nieuwe model stiller is, misschien dat als ze op hetzelfde geluidsniveau wel even warm zijn.

0

@Sall3mander Tja wat is stiller dan stil. De eerste ps5 is al muisstil. Verder is het wel logisch als je een kleinere heatsink hebt dat de temperaturen ook omhoog gaan en laten we eerlijk zijn. Die huge ass fan en liquid cooling doen het werk echt wel

0
test

Maakt verder toch echt niet uit hoe warm de ps5 word zolang we maar geen verhaal als de red ring of death krijgen is het voor mij prima.

0

Aanbevolen voor jou