Nieuw patent van Nintendo ondersteunt NX-geruchten | Gamer.nl

Nieuw patent van Nintendo ondersteunt NX-geruchten | Gamer.nl

Een nieuw verschenen patent van Nintendo ondersteunt het eerdere gerucht dat de NX afneembare controllers bevat. Hiernaast wordt de mogelijkheid om handbewegingen te meten ook genoemd.

De aanvraag voor het patent werd gedaan in januari dit jaar in de Verenigde Staten, na een eerdere aanvraag in Japan eind vorig jaar. Het patent omschrijft een acce oire dat kan worden bevestigd aan een "information proce ing device". De bijbehorende tekeningen komen overeen met de eerdere geruchten dat de NX afneembare controllers ondersteunt.

In een ander patent wordt infraroodtechnologie omschreven. Dit moet het mogelijk maken om handbewegingen te herkennen voor het besturen van games. Zo is het volgens de tekeningen bijvoorbeeld mogelijk om steen, papier, schaar te spelen of om te sturen in Mario Kart door een hand van links naar rechts te bewegen. Door middel van een camera in de zijkant van het apparaat worden de bewegingen opgevangen. De infraroodtechnologie maakt het verder mogelijk dat de afneembare controllers zonder verbruik van stroom kunnen worden gebruikt.

Aangevraagde patenten worden niet altijd benut. Het is dus mogelijk dat deze technologie niet in de uiteindelijke versie van de NX zijn verwerkt.

Meer informatie over NX wordt later dit jaar verwacht. Nintendo heeft nog niets prijsgegeven, behalve dat het een "gloednieuw concept" bevat. De console moet in maart 2017 lanceren.

NX
NX
NX
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou