Voodoo Islands, de 3rd person actiegame met piraten in de hoofdrol, is al een tijdje in ontwikkeling bij het Duitse Spirit. Het spel heeft in de loop der jaren een gedaanteverwisseling ondergaan die duidelijk positief heeft uitgepakt, getuige dit screenshot uit een vroege versie van het spel. Spirit realiseerde zich wel degelijk dat men een fris en leuk spelconcept in huis had en dat men met de simpele grafische opzet van weleer, niet genoeg spelers zou kunnen bereiken. In tussentijd heeft Spirit tevens de rechten binnen weten te halen om voor het Xbox platform te ontwikkelen. Voodoo Islands komt derhalve in het vierde kwartaal, compleet vernieuwd, naar Xbox en PC.

Voodoo Islands biedt zowel tactische zwaardgevechten op land als grootschalige gevechten met zeeschepen. Met deze gevechten zal je ervaring op kunnen doen en sterker worden. Ook zal je, naarmate je vordert, nieuw wapentuig mogen hanteren, vergelijkbaar met een RPG dus. Toch ligt bij Voodoo Islands de nadruk met name op de actie.

De nieuwe grafische stijl doet enigszins denken aan de bioscoophit van vorige zomer, Pirates of the Caribbean. Ook in Voodoo Islands zal het bovennatuurlijke haar opwachting maken. Zo zal je onder andere bovennatuurlijke monsters, vallen en artifacten tegenkomen. De officiële website van Voodoo Islands zal rond de E3 opnieuw worden gelanceerd. Tot die tijd kun je via deze Product Pagina echter aan je informatie komen.