Nieuw leven in oude Flash-games van Nintendo geblazen | Gamer.nl

Nieuw leven in oude Flash-games van Nintendo geblazen | Gamer.nl

Een collectie aan oude Flash-titels van Nintendo krijgt nieuw leven in geblazen door fan.

Tot een paar jaar geleden was het voor veel bedrijven, inclusief Nintendo, vrij gebruikelijk om Flash-games uit te brengen ter promotie van aankomende games zoals Donkey Kong 64, Metroid Prime en The Legend of Zelda: The Wind Waker. Deze mini-games zijn echter dusdanig in vergetelheid geraakt dat deze voor een lange tijd niet te vinden waren op het internet.

, een bekende modder die recent nog de werelden van Zelda: Ocarina of Time en Majora's Mask in Super Mario 64-levels stopte, heeft actie genomen om deze Flash-games nieuw leven in te blazen. Hij heeft van een aantal games nu de Flash-titels verzameld en beschikbaar gesteld op zijn website Origami 64. Er zijn op dit moment meer dan 30 van deze mini-games speelbaar.

SKELUX' doel is om uiteindelijk alle Nintendo spin-offs terug te vinden en opnieuw beschikbaar te maken voor iedereen. Aangezien dit nog best lastig blijkt te zijn, is ongeveer de helft van de titels die hij gevonden heeft nog incompleet. Daarom biedt SKELUX 50 dollar aan de mensen die de ontbrekende bestanden kan aanvullen. Via een YouTube-video laat hij weten de meeste mini-games te hebben teruggehaald door middel van Wayback Machine om te kunnen graven in het internet-archief.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou