Nieuw handelsmerk verwijst mogelijk naar vervolg op Okami | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Okamiden laten vastleggen als handelsmerk. Dit zou kunnen wijzen op een vervolg op de avonturengame Okami. Volgens website Siliconera zou Okamiden een woordspeling of ingekorte versie kunnen zijn van Okami Gaiden of Okami Densentu. Toch is het nog niet duidelijk of het hier echt een vervolg op Okami betreft. De ontwikkelstudio achter het origineel, Clover Studios, bestaat inmiddels niet meer. Capcom is sinds het sluiten van de studio wel de eigenaar van de franchise, maar Christian Sven on, de vice president van strategische planning bij de uitgever, heeft vorig jaar nog aangegeven pas aan een vervolg te denken wanneer het origineel goed verkoopt.

Lage verkoopaantallen

In 2007 verscheen Okami voor de PlayStation 2. Het spel kampte, onlangs positieve recensies, met tegenvallende verkoopaantallen. Vorig jaar heeft Capcom in samenwerking met ontwikkelaar Ready at Dawn een Wii-versie van Okami in Europa en de VS uitgegeven. Deze zal op 15 oktober ook in Japan verschijnen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou