Brute Force is een spel in ontwikkeling bij Digital Anvil voor de Xbox. Het spel is een squad based tactical shooter waarin je natuurlijk weer het gebruikelijke ongure tuig neer mag leggen.

Digital Anvil heeft reeds enkele goede games onder hun naam staan zoals Starlancer. Aan het hoofd van Digital Anvil hebben we Chris Roberts en met hem kunnen we zelfs helemaal terugkeren tot aan de Wing Commander series.

Microsoft verwacht dan ook veel van deze developer om mee het succes van de Xbox te ondersteunen.Je opereerd in kleine groepjes bestaande uit vier man, dit in een enorm science-fiction universum.. Dit science-fiction universum bestaat uit vier ver-schillende werelden:

-The Volcanic Moon of Sadoon, (een actief vulkaan landschap)

-The Desert World of Caspian (een aarde-achtige wereld waar verschillende menselijke kolonies gevestigd zijn)

-The Feral Homeworld (de thuiswereld van Ferix, een gigantische moeraswereld)

-The Shadow Outpost of Shrike (een kaal landschap met een complex ondergronds tunnelstelsel).

Zoals de titel al aangeeft staan er behoorlijk wat wapens tot je beschikking in Brute Force. Mini guns, sonic cannons, vlammenwerpers, psychic blasts en nog vele anderen. Items als stealth suits, infrarood-goggles en wapen-upgrades zijn ook aanwezig, allemaal geschikt voor bepaalde karakters uit je squad.

In de single-player modus zullen de karakters uit je squad ook op bepaalde punten vooruit gaan en gespecialiseerd raken, afhankelijk van de beslissingen die je neemt. Een beetje in de stijl van RPGs als Diablo 2. Of je voor de Rambo-aanpak gaat of de meer subtiele manier om je missies te behalen zal dus effect hebben op je squad.

Brute Force staat gepland voor een release in 2e kwart van 2002 en is Xbox exclusive.

Last but not least, in het onderstaande filmpje wordt het duidelijk wat voor soort spel Brute Force eigenlijk is. Download hem gauw van onze megasnelle server, het is het zeker waard.

Het filmpje weegt zo'n 33mb en kan je hier downloaden. Dank aan Chrisvr2000 voor het nieuwtje