Nieuw anti-cheatsysteem voor Call of Duty is al gelekt en wordt ontleed

Nieuw anti-cheatsysteem voor Call of Duty is al gelekt en wordt ontleed

Ricochet, het eerder deze week aangekondigde nieuwe anti-cheatsysteem voor de Call of Duty-games, is al gelekt en wordt ontleed.

Dat blijkt uit het Twitter-account Anti-Cheat Police Department. Het gaat om de kerneldriver die onderdeel is van het anti-cheatsysteem. Deze driver wordt inmiddels al gedeeld op een forum met makers van cheatsoftware. 

Fans zijn verbaasd over hoe snel het anti-cheatsysteem gelekt is, al vermoeden sommigen dat Activision Blizzard het systeem met voorbedachte rade heeft gelekt, om zwakke punten in de software te vinden.

Activision Blizzard kondigde deze week Ricochet aan, een programma met "nieuwe servertools die gegevens monitoren om cheaters te identificeren, verbeterde onderzoeksprocessen om cheaters te verwijderen, updates om accounts veiliger te maken en meer".

Onderdeel van Ricochet is een driver voor pc op kernelniveau. Dit houdt computers van spelers in de gaten en zoekt naar applicaties die interactie kunnen hebben met Call of Duty-games. Hoewel deze driver alleen op pc beschikbaar komt, zullen consolegamers daar volgens het bedrijf indirect ook de vruchten van plukken.

Het anticheatsysteem op de servers lanceert tegelijk met Call of Duty: Vanguard op 5 november. De driver op kernelniveau komt dan ook voor Warzone uit, maar pas later voor Vanguard.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik geloof t niet zo, lange tijd mee bezig geweest om te ontwikkelen en nu net 3 weken voor de launch opeens gelekt. Ik vind het inderdaad logischer dat Activision dit zelf heeft gelekt om of zwakke plekken te vinden of juist om de cheat lui op het verkeerde been te zetten. Dat zou ik doen, gaan ze aan de slag om cheats te maken naar aanleiding van die driver maar uiteindelijk komt er heel iets anders in de anti cheat.

0

Aanbevolen voor jou