Nieuw anti-cheatsysteem voor Call of Duty-games onthuld

Nieuw anti-cheatsysteem voor Call of Duty-games onthuld

Activision heeft Ricochet, een nieuw anti-cheatsysteem voor Call of Duty-games, onthuld.

Volgens het bedrijf moet het programma "nieuwe servertools bevatten die gegevens monitoren om cheaters te identificeren, verbeterde onderzoeksprocessen om cheaters te verwijderen, updates om accounts veiliger te maken en meer".

Onderdeel van Ricochet is een driver voor pc op kernelniveau. Dit houdt computers van spelers in de gaten en zoekt naar applicaties die interactie kunnen hebben met Call of Duty-games. Hoewel deze driver alleen op pc beschikbaar komt, zullen consolegamers daar volgens het bedrijf indirect ook de vruchten van plukken.

Anti-cheatsystemen op kernelniveau hebben in het verleden de nodige controverse opgeleverd, aangezien ze opvallend veel toegang hebben tot het systeem van spelers. Volgens Activision staat Ricochet echter alleen aan wanneer Call of Duty: Warzone opgestart wordt en onderzoekt de driver alleen bestanden die gerelateerd zijn aan Call of Duty.

Het anticheatsysteem op de servers lanceert tegelijk met Call of Duty: Vanguard op 5 november. De driver op kernelniveau komt dan ook voor Warzone uit, maar pas later voor Vanguard.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Mooi. Hopen dat dit beter werkt.

0

Hopen dat het ook zo goed is als ze doen voorkomen, het is onderhand een marketing iets geworden deze anti cheat. Natuurlijk is het niet mogelijk om 100% cheatervrij te worden maar toch erg fijn dat er serieus actie ondernomen wordt.

0

Aanbevolen voor jou