Eén van de dingen die me enorm beviel aan het orginele SWAT3 van Sierra was dat er zoveel features in het spel waren verwerkt, die ik nog nooit in een andere tactical shooter had gezien. Een voorbeeldje was het gebruiken van spiegels wanneer je een hoek om wilde lopen en de aanwezigheid van handboeien wanneer je een tegenstander in het nauw had gedreven.

De opvolger SWAT: Urban Justice zit er nu aan te komen en het lijkt erop dat het spel dit keer iets minder volgens het SWAT boekje zal zijn. Dit komt omdat een officiele SWAT licensie ontbreekt en er dus meer ruimte is om gameplay-wijzigingen door te voeren.

Gaming Horizon schreef alvast een preview van het spel.Urban Justice strives to look as revolutionary as SWAT 3 did in its time. While gangbangers are as hard as wood, they look as if they've been molded out of butter. There is a diverse mix of environments, each as crisp and packed as you'd hope. You'll be leading your team from a colossal mansion to an accurately modeled Santa Monica pier. The game will boast all the latest 3D enhancements, such as particle effects, bump mapping, per-pixel lighting, mip-mapping, and so on.

Liefhebbers van een potje fraggen zullen blij zijn om te horen dat er in deze versie ook de veel gevraagde multiplayer-optie aanwezig is.