"We hebben al meer dan 250.000 applicaties in de App Store, we hebben niet nog meer fart-apps nodig", zo leest een opmerking in het document.

"Als je applicatie niet iets zinvols doet of geen blijvende entertainment biedt, kan de applicatie afgekeurd worden. Als je applicatie eruit ziet alsof het in een paar dagen in elkaar is gezet, of je probeert je eerste uitprobeersel in de [App] Store te krijgen, zet je dan ook schrap voor afkeuring. We hebben veel serieuze ontwikkelaars die hun kwaliteitvolle applicaties niet omringd willen hebben met [applicaties] van amateurs", vervolgt Apple.

In het document schrijft Apple daarnaast dat het applicaties op basis van bepaalde punten mag verbieden. Het gaat hierbij om applicaties met een "extreem verwerpelijke inhoud", pornografie of Russische roulette. Ook mag een game van Apple zich niet op een "specifiek ras, cultuur, een regering of bedrijf, of iedere andere entiteit" richten. Volgens Apple zal het document "aangevuld worden naarmate [het bedrijf] geconfronteerd wordt met nieuwe applicaties en situaties" en gaat Apple het document "periodiek updaten om deze veranderingen te reflecteren."

Verrassen

Apple moedigt ontwikkelaars in het document tenslotte aan gebruikers te "verrassen" en te "vermaken". "Bedankt voor het ontwikkelen voor iOS", schrijft Apple. "Ook al is dit document een grote lijst met wat je niet moet doen, houd alsjeblieft ook in je achterhoofd dat er een veel kleinere lijst is met wat je moet doen. Maar sluit je boven alles bij ons aan en probeer gebruikers te verrassen en te behagen."

"Laat hen de wereld op een innovatieve manier zien en laat ze daarmee omgaan op een manier zoals nooit tevoren. Het is onze ervaring dat gebruikers echt reageren op goed uitgewerkte applicaties, zowel op het gebied van functionaliteit als het uiterlijk. Zet die extra stap. Geef [gebruikers] meer dan zij verwachten. En neem ze mee naar plaatsen waar zij nog nooit geweest zijn. Wij staan klaar om te helpen", aldus Apple.