In augustus kondigde Activision aan dat consumenten nummers uit oudere Guitar Hero-delen over kunnen zetten naar het nieuwste deel uit de serie, Guitar Hero 5. Volgens Activision's online klantenservice zijn licentieproblemen de oorzaak van het feit dat niet alle nummers van vorige Guitar Hero-games in het vijfde deel gebruikt kunnen worden. Online aangekochte nummers kunnen zonder problemen naar de nieuwste Guitar Hero worden overgezet, maar van de 86 nummers die op het World Tour-schijfje staan zijn er 35 over te zetten. In de herfst van 2009 kunnen ook 21 van de 48 nummers uit Guitar Hero: Greates Hits worden gekopieerd naar Guitar Hero 5. Volgens Activision zal deze optie er misschien ook nog komen voor andere Guitar Hero-games.

Betalen

Om de nummers van Guitar Hero: World Tour aan het spel toe te voegen moet een bedrag betaald worden van 280 Microsoft punten (omgerekend ongeveer 3,30 euro) om de licentie te vernieuwen.

Op de PlayStation 3 kost deze service 3,50 dollar, omgerekend tien dollarcent per nummer. Een prijs in euro's ontbreekt vooralsnog.