Niet aanklagen-clausule PSN toegevoegd na uitspraak rechter | Gamer.nl

Niet aanklagen-clausule PSN toegevoegd na uitspraak rechter | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het hooggerechtshof deed in een rechtszaak betreffende AT&T Mobility de uitspraak dat het bedrijf in zijn contracten op mocht nemen dat werknemers het bedrijf niet collectief kunnen aanklagen. "Het Hooggerechtshof geeft zo toestemming dat deze clausule toelaatbaar is", zo verdedigt Sony. Daarna herhaalde de woordvoerder dat de clausule aan de gebruiksvoorwaarden van PSN is toegevoegd om "zowel de klant als ons bedrijf voordeel op te leveren."

Gamasutra legt uit dat Sony met de wijziging geld kan besparen in het geval dat er een juridisch conflict ontstaat. Een collectieve aanklacht kan een bedrijf miljoenen dollars kosten aan kleine betalingen aan betrokkenen, zo meldt het. Met de nieuwe clausule zijn collectieve zaken uitgesloten en kunnen geschillen alleen via arbitrage opgelost worden. De clausule geldt overigens alleen voor de Verenigde Staten, in Europa worden de aangepaste gebruiksvoorwaarden vooralsnog niet doorgevoerd.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou