Michael Hollick, de man achter de stem van GTA IV-hoofdpersoon Nico Bellic, heeft zijn stem ditmaal laten klinken tegen zijn vakbond. Hollick vindt dat de vakbond stemacteurs in games onvoldoende beschermt en niet genoeg zijn best doet om meer geld voor hem te verkrijgen. De beste man heeft voor de vijftien maanden die hij als Nico Bellic heeft doorgebracht honderdduizend dollar ontvangen, maar hij is er niet blij mee dat hij geen zogenaamde royalties ontvangt voor de game, die voor films, televisie, radio en muziek wel betaald worden.

Hollick wil zich echter niet keren tegen Rockstar. Hij is erg dankbaar voor de mogelijkheid die ze hem hebben geboden. Maar hij is er niet van gecharmeerd dat hij voor extra gebruik van zijn stem, zoals bijvoorbeeld de ruim veertig miljoen maal gedownloade debuuttrailer van GTA IV, geen enkele cent heeft ontvangen. De contracten die de vakbonden afleggen spreken namelijk amper over games en internet, waardoor Hollick geen extra geld krijgt voor de enorme winst die GTA IV nu maakt. Hij neemt het de vakbond dan ook kwalijk dat deze geen pogingen doet om de contracten hier op aan te passen. De uitvoering van de acteurs is volgens Hollick immers datgene waar de spelers zich mee verbinden tijdens het spelen van een spel en hij hoopt dat hier dan ook meer respect voor zal worden getoond.

Ezra J. Doner, die voorheen een hoge functie in Hollywood bekleedde en nu een entertainment advocaat is, spreekt dit laatste tegen. Hij vindt de acteur niet de drijvende kracht achter de game maar het creatieve team dat de game heeft bedacht en ontwikkeld. Hij stelt dat de stemacteur hetzelfde is als een sessiemuzikant op een album, die ook enkel betaald krijgen voor hun uren in de studio maar niet voor de albumverkoop. "Het is niet alsof een ster als Tom Cruise de game beter zou laten verkopen", aldus Doner.

Het verschil tussen betaling in traditionele en elektronische media zal mogelijk ook een belangrijk onderwerp worden bij de besprekingen tussen Hollywood en de vakbond voor acteurs en zaken zoals deze zouden kunnen leiden tot een staking zoals eind vorig jaar door de schrijvers van scripts. Daarmee drukt GTA IV nu ook al zijn stempel op de verhoudingen in Hollywood.