Niantic reageert op ophef over Pokémon Go-update | Gamer.nl

Niantic reageert op ophef over Pokémon Go-update | Gamer.nl

Niantic heeft gereageerd op de ophef omtrent veranderingen aan Pokémon Go die na de laatste update zijn doorgevoerd.

Op de officiële Facebook-pagina van Pokémon Go geeft Niantic opheldering over onder andere het verwijderen van de 'voetstapjes', wat leidde tot veel ophef bij spelers.

"Zoals jullie weten hebben we recentelijk een aantal aanpa ingen doorgevoerd in Pokémon Go", schrijft Niantic. "We hebben de '3-stapjes'-weergave verwijderd om het onderliggende design te verbeteren. De oorspronkelijke feature, hoewel geliefd door velen, voldeed niet aan onze onderliggende productdoelstellingen. We zullen jullie op de hoogte houden terwijl we ons best doen om deze functie verbeteren."

De voetstapjes-functie werkte al langere tijd niet meer nauwkeurig, waardoor veel spelers websites zoals PokéVision gebruikten, die de exacte locatie van pokémon aantoonden op een kaart. Deze websites werden echter ook door Niantic gesloten.

Niantic legt in zijn verklaring uit dat die besli ing nodig was omdat de websites de servers van het spel belastten, die al onder hoge druk stonden door de populariteit van de applicatie.

"We willen dat jullie weten dat we hard aan het werk zijn om de game draaiende te houden terwijl we het spel globaal uitrollen", vervolgt Niantic. Het bedrijf belooft tot slot meer te communiceren over ontwikkelingen rondom de game.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou